Coral Giner

Història de la Coral Giner

La CORAL GINER, es va refundar l’any 1996, sent en eixe moment la directora Isabel Manyes, per iniciar una nova etapa en la història de l’activitat coral de la SOCIETAT CORAL EL MICALET de València, a la qual pertany.

Des de la fundació del Micalet, l’any 1893, han anat succeint-se diversos projectes de formacions corals. Salvador Giner i Vidal, iŀlustre compositor valencià, li dedicà diverses obres, dirigint-la en algunes actuacions. Més tard, als anys 50, va fer-se càrrec de la direcció de la coral un altre compositor valencià de renom, Francisco Llàcer Plà.

El seu repertori, abasta tot tipus de música, destacant l’estrena de vàries obres de compositors valencians actuals. La compositora Matilde Salvador ha escrit música expressament per a la CORAL GINER.

L’any 2001 va viatjar a Roma per mostrar la seua activitat coral.
L’any 2003, participa en l’estrena de la CANTATA ESCÈNICA “IBN YUBAYR”, del compositor Miquel Juan i Garcia, al FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE LES NITS AL CASTELL de Xàtiva. L’abril del mateix any viatja a l’Alguer (Sardenya), realitzant diversos concerts en un viatge d’agermanament amb els catalans de l’Alguer.

Al 2003, 2005, i 2007 viatja a la ciutat de l’Alguer (Sardenya) amb la compositora valenciana Matilde Salvador que ha compost expressament per la coral.

Al juliol de 2004 estrenà la cantata “ELS DIES DE LA VIDA”, composta pel seu director, junt amb la JOVE ORQUESTRA SALVADOR GINER, al TEATRE MICALET.

Al 2005 i 2006 va actuar a la UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU, al claustre de Sant Miquel de Cuixà i a l’església de Sant Pere a Prada de Conflent.

Al novembre de 2005, juntament amb l’ORFEÓ MANUEL PALAU. l’ORFEÓ DE MASSANASSA i la JOVE ORQUESTRA SALVADOR GINER, estrena al PALAU DE LA MÚSICA de la MISSA DE RÈQUIEM de Salvador Giner. Aquesta obra es va interpretar també l’any 2006 a l’ESGLÉSIA DE SANT JOAN DEL MERCAT de València i al 2007 a l’AUDITORI DE TORRENT.

Al 2005, 2006, 2007 i 2011, 2012 juntament amb l’ORFEÓ MANUEL PALAU. l’ORFEÓ DE MASSANASSA i la JOVE ORQUESTRA SALVADOR GINER, interpreta la MISSA DE RÈQUIEM de Salvador Giner, al PALAU DE LA MÚSICA, a l’ESGLÈSIA DE SANT AGUSTÍ i SANT JOAN DEL MERCAT de València i a l’AUDITORI DE TORRENT i al de RAFELBUNYOL.
Al 2006 i 2007 munta un espectacle al voltant del TIRANT LO BLANc, amb lectura de fragments i cançons de l’època, que ha voltat per nombroses poblacions dels Països Catans.

Al 2009, grava un CD amb obres de Salvador Giner, amb l’ORQUESTRA FLIHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT i l’ORFEÓ UNIVERSITARI DE VALÈNCIA.

Al 2009, la Coral viatja a Udine capital de Friuli- Venecia Julia, nord d’Itàlia per a donar concerts en aquell país en llengua catalana.

Als anys 2009, 2010 i 2011 torna a actuar a la UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU a mes d’altres ciutats del País com; Barcelona, Gandia, Xàtiva, Xàbia i Prada de Conflent, amb l’espectacle creat pel seu director, un passeig per la nova cançó, amb composicions arranjades exclusivament per donar veu a una època de la nostra història.
Al novembre del 2012, estrena l’espectacle “D’UN TEMPS, D’UN PAÍS@CORALGINER2012.PV” Un passeig per la música i la poesia que ens fa recordar els que érem i els que som, i sobretot on estàvem i on estem. Tot això, sota l’atenta batuta del seu director Miquel Juan García.

Al 2013 estrenen l’òpera “RODERIC DE BORJA: ALEXANDRE VI” composta pel seu director. I el 2014 estrenen el “POEMA DE NADAL” del Mestre Sagarra.

Al 2014, 5015 i 2016 interpreta a diverses esglésies de la ciutat de València el “POEMA DE NADAL” de Josep Maria de Sagarra.

Al Gran Teatre De Xàtiva, participa en l’estrena de l’opera “RODERIC DE BORJA: ALEXANDRE VI” del compositor Miquel Juan Garcia, obra guardonada com una de les millors composicions estrenades a l’estat espanyol a l’any 2013.

Al 2016 i 2018 va cantar el CANT DE LA SENYERA al SALÓ DE CRISTALL de l’Excm. Ajuntament de València.

Al 23 d’abril de 2016 en commemoració del 25 d’abril, va participar a la “FESTA PER LA CULTURA” actua a la plaça de bous de València amb companyia de Lluís Llach.

Al 2016 al PALAU DE LES ARTS de València, va cantar en la cloenda del PREMIS SAMBORI, dins la primavera educativa.

Al 2017, participà a l’HOMENATGE AL TIO CANYA al TEATRE PRINCIPAL de València amb un arranjament composat expressament pel seu compositor.

A Nadal de 2018 fa diversos concerts a esglésies valencianes amb nadales de Matilde Salvador en homenatge i record del 1é aniversari de la mort de la compositora.

Ha gravat diversos CD, de diversos estils.

Des de l’any 2003 la coral està dirigida pel compositor xativí, Miquel Juan Garcia.

Activitats, horaris i preus

Activitat gratuïta per a les persones associades a la Societat Coral El Micalet.

DILLUNS DIMECRES
HORA 20:30-21:30 20:30-21:30

Notícies

Actualitat de la Coral Giner

CONCERT DEL RETROBEM DE LA CORAL GINER

El passat dissabte 26 de setembre de 2020, a les 12:00 hores al Teatre Micalet, la Coral Giner de la Societat Coral el Micalet, ens va delectar amb un concert dins de la campanya “Retrobem la Nostra Música”, on varem fer un repertori de música popular arranjada pel seu director Miquel Juan. A continuació us deixem algunes imatges del concert.

Trobada de Cors Ciutat de Valènica

En haver-hi complit 125 anys des que va néixer com a ORFEÓ VALENCIÀ EL MICALET, tenint des dels seus inicis com a base el cant coral, la Societat Coral el Micalet,  ha organitzat per primera vegada a la ciutat de València, aquesta trobada de cors amb: l’ORFEÓ MANUEL PALAU, digits per Pepa Cervera; la CORAL L’HORTA DE SANT MARCEL·LÍ, dirigits... Llegir més

TROBADA DE CORS CIUTAT DE VALÈNCIA 2019

DIVENDRES 14 A LES 19:30 H Presentació al Col·legi Major Rector Peset del llibre: ELS INICIS DEL CANT CORAL AL PAÍS VALENCIÀ. L’ORFEÓ VALENCIÀ EL MICALET (1893-1905), a càrrec de Josep Guia, doctor en matemàtiques i filología i directiu de la SC Micalet.   DISSABTE 15 Convidades a participar totes les formacions corals de la ciutat de València mitjançant la FECOCOVA,... Llegir més