Coral Giner

Història de la Coral Giner

La Coral Giner es va fundar l’any 1996, per iniciar una nova etapa en la història de l’activitat coral de la Societat Coral el Micalet de València, sent la seua directora Isabel Manyes i debutant per primera vegada al saló d’actes del Micalet en la final del curs 1996-97

Des de 1997, la Coral Giner participa en les campanyes “Retrobem la nostra música” del S.A.R.C. organitzades per la Diputació de València, així com als concerts de Nadal organitzats per la Junta Municipal Ciutat Vella de València a la plaça de la Mare de Déu.

Participà al Palau de la Música de València el 27 de juny de 1998 cantant l’Himne del Micalet, com a homenatge al seu autor, el mestre Joan Martínez Bàguena; compositor i Director del Institut Musical Giner i gran Miqueleter, en el centenari del seu naixement.

És membre de la Federació de Cors (FECOCOVA).

A l’any 2001 viatjà a Roma per mostrar a la capital italiana la seua activitat coral.

En esta nova etapa, la Coral està dirigida pel compositor i director Miquel Juan i Garcia.

El seu repertori abasta tot tipus de música, destacant l’estrena de vàries obres de compositors valencians actuals.

A l’any 2003, participa en l’estrena de la Cantata Escènica “Ibn Yubair”, en el Festival Internacional de Música de les Nits al Castell de Xàtiva, del compositor Miquel Juan.

A l’abril del mateix any viatja a la ciutat de l’Alguer (Sardenya) amb Matilde Salvador i dóna un concert al teatre municipal d’aquesta població. Els anys 2005 i 2007 torna a l’Alguer, participant en diversos concerts.

La compositora Matilde Salvador ha escrit música expressament per a la Coral Giner.

El juliol de 2004, al Teatre Micalet, estrena amb la Jove Orquestra Salvador Giner Els Dies de la Vida, cantata composta pel seu director.

El 2005, la Coral Giner, junt a l’Orfeó Polifònic de Massanassa, l’Orfeó Manuel Palau i la Jove Orquestra Salvador Giner, estrenen a l’església de Sant Agustí de València la Missa de Rèquiem a quatre veus que el mestre Giner va compondre per als funerals de la reina Maria de la Mercé d’Orleans. Posteriorment, es repeteix el mateix concert al Palau de la Música de València, a Sant Joan del Mercat i a l’Auditori Municipal de Torrent. Un any després es torna a repetir al Palau de la Música de València, en un concert especial per als Escolapis. Els cinc concerts han estat sempre dirigits per l’actual director, Miquel Juan i Garcia.

A l’agost del 2005 i 2006 actua dins dels actes programats de la Universitat Catalana d’Estiu, al claustre de Sant Miquel de Cuixà i a l’església de Sant Pere de Prada de Conflent.

Al llarg de 2006 munta un espectacle al voltant del Tirant lo Blanc, amb lectura de fragments i cançons de l’època, que ha voltat per nombroses poblacions del País Valencià.

La Coral Giner, el 2008, per invitació de l’Ajuntament de València, dóna el concert de Nadal al Museu de Història de València (Sala Hipòstila), amb gran afluència de públic, èxit d’assistents i magnífica interpretació de la coral.

A l’abril de 2009, la Coral viatja a Udin, capital del Friuli (nord d’Itàlia), per a donar concerts en aquell país amb llengua pròpia, en un programa d’intercanvi amb la Coral d’Udin, especialista en música de gospel, que ens visitarà a València. Al concert, amb un repertori variat, s’interpretaren quinze peces, entre les que destacarem poemes d’Ausiàs March, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Raimon, Serrat, un poema anònim del segle XVI i composicions del propi director.

Activitats, horaris i preus

Activitat gratuïta per a les persones associades a la Societat Coral El Micalet.

DILLUNS DIMECRES
HORA 20:30-21:30 20:30-21:30

Notícies

Actualitat de la Coral Giner

Concert Retrobem la Nostra Música de la Coral Giner

Dissabte 9 de juny de  2018 a les 12:00 hores al Teatre Micalet.   DONA’M LA MÀ………………………………..MIQUEL JUAN GARCÍA   NO TROBARAS LA MAR……..…….……. M. BONET/ MIQUEL JUAN   PER UN TROS DEL TEU COS……………..….LLACH/MIQUEL JUAN   HE MIRAT AQUESTA TERRA…………..….…RAIMÓN/MIQUEL JUAN   LABALANGUERA……………………………………ALCOVER/VIVES/BATLE   TEMA D’AMOR………………..…………………MORRICONE/CASAS       Director: MIQUEL JUAN GARCÍA         CORAL GINER  El 1996... Llegir més

MOSTRA MICALET 2015

El pròxim dissabte 3 d’octubre a les 12:30 a la plaça del Pilar de València tindrà lloc la MOSTRA MICALET 2015 sobre les activitats que ofereixen les seccions de la Societat Coral el Micalet. US ESPEREM!  

Presentació de l’himne a les Escoles d’Artesans

En 1868, arran de La Gloriosa a València, naixen Las Escuelas de Artesanos, un projecte educatiu i social impulsat per un grup d’intel·lectuals valencians que, amb el lema moralitzar instruint, tracten de formar gratuïtament a un col·lectiu de ciutadans de classes desfavorides, fills d’artesans. Des dels primers anys de la seua creació, s’introdueix l’aprenentatge del Solfeig, amb la finalitat que els alumnes gaudiren... Llegir més