A Cau d'Orella

El Micalet acull el viatge colorista de l’artista Mª Teresa Pastor

La Societat Coral el Micalet inaugura dilluns 3 de novembre, a les 20:00 hores, l’exposició ‘Homenatge a Josep Lluís Bauset. Bodegó amb paisatge i figura’, de l’artista plàstica MªTeresa Pastor. Es tracta d’una quinzena de quadres d’estil variat, de molts formats, i on es nota molt la influència de l’impressionime, amb un gran domini de color.

La mostra, quarta retrospectiva de l’artista, recorre una dècada, de 2004 fins a 2014, del seu treball. Formada en l’Escola de Pintors José Ribera de Xàtiva (València), la pintora fa un viatge plàstic des del bodegó realista fins a obres més conceptuals. I en totes elles la constant és l’explosió colorista.

En quant al títol de l’exposició, “donada la miscel·lània d’obres, estils i temàtiques, el títol havia de ser igual, ja que partim d’un homenatge molt especial a Josep Lluís Bausset, qui precisament venia cada dilluns a la tertúlia ací a la Societat Coral el Micalet. Un gran home pel qual tenim una estima molt significada. De fet esperem a la seua família en la inauguració”, apunta l’artista.

Hi ha quadres clàssics i també paisatges amb referències a Xàtiva, bodegons, i obres que evoquen a Van Gogh. També es poden veure tres recreacions de les menines, amb la taca com a técnica, i alguns rostres que MªTeresa Pastor crea amb una finalitat estètica, i amb la intenció d’arrancar un somriure a l’espectador.

“I com sempre fem en cada exposició, anem a regalar un quadre a algú que per a nosaltres és molt important per la seua tasca social, política o cultural. En aquesta mostra que fem a la SC el Micalet, el quadre será per a l’Associació d’Amistat Jueu-Cristiana, per la seua funció de donar a conéixer el món de la cultura i memòria històrica jueva. I per rehabilitar dita memòria del poble jueu, en contra de les desvirtuacions d’ella que s’han fet al llarg dels anys”.