A Cau d'Orella

El Micalet prepara la Festa de la Infància que les tres Magues de Gener protagonitzaran en una cavalcada

El Micalet prepara la Festa de la Infància que les tres Magues de Gener protagonitzaran en una cavalcada


València, 16 de desembre de 2019

La Societat Coral el Micalet ultima els preparatius per celebrar la Festa de la Infància que protagonitzaran les Magues de Gener als carrers de València el diumenge 12 de gener de 2020. Aquesta serà la cinquena edició d’esta expressió cívica, festiva i multicultural, destinada als xiquets i xiquetes, que celebra el solstici d’hivern. [Veure documentació adjunta].

La societat musical convoca a la ciutadania, colles de dolçaina i tabal, batukades, muixerangues, grups de dansa, bandes de música, formacions musicals, gegants i cabuts, animadors, associacions, institucions… a participar en aquesta desfilada laica en la qual la col·laboració solidària i altruista de més de 30 organitzacions culturals de diverses comarques va omplir els carrers d’alegria i color en anys anteriors, i va estar molt ben acollida i celebrada pels xiquets.

La Cavalcada de la Festa de la Infància tindrà el mateix recorregut que en anys precedents: començarà en el Parterre a les 11.30h i seguirà pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament on finalitzarà després d’uns breus discursos de les protagonistes des de la balconada del consistori.

Les Magues de Gener simbolitzen a la Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat en una cavalcada inspirada en el corpus infantil de la que va celebrar el Ministeri d’Instrucció Pública i Belles Arts en 1937 per a les xiquetes i xiquets refugiats i evacuats. València va ser la capital provisional d’Espanya, des de novembre de 1936 fins a octubre de l’any següent, després del trasllat, des de Madrid, del Govern de la II República.

El Micalet presentarà pròximament a les tres dones que encarnaran en aquesta edició a les Magues de Gener i informarà de les diverses iniciatives culturals que es duran a terme en el marc de la Festa de la Infància que organitza l’entitat des de 2016.

Esperit festiu i solidari
Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, convida “a totes les famílies a aquesta consolidada celebració per la llibertat, la tolerància i el respecte”. Pardiñas subratlla que “la Festa de la Infància ve a sumar alegries, amb esperit festiu i solidari, que volem compartir amb les xiquetes i xiquets”.

Per la seua banda, Cristina Escrivà, coordinadora del projecte i membre de la junta directiva de la societat musical, manifesta que “estem molt agraïdes i satisfetes per l’interès i il·lusió que ha suscitat aquesta iniciativa inclusiva en totes les edicions, i la col·laboració i compromís de totes les formacions, grups, col·lectius, associacions… que la fan possible amb la seua participació i suport”.

Activitats culturals
El Micalet presentarà, demà 17 de desembre a les 20h, el llibre Cançons laiques 2 en el que participaran els 15 poetes que han col·laborat en aquest treball que inclou un disc amb diverses cançons infantils. Així mateix, l’entitat també inaugurarà, demà a la seua seu, l’exposició La màgia de la infància, amb fotografies de Miquel Gómez Sahuquillo i comisariada per Cristina Escrivà i Francesc Piera. Aquestes són dos de les activitats culturals que jalonen la Festa de la Infància que culmina amb la cavalcada el 12 de gener.

El Micalet, una societat musical fundada l’any 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana des de fa 126 anys. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb 554 socis i 163 alumnes en la seua Escola de Música Matilde Salvador, d’ensenyaments no reglats, i al centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’Ensenyament Elemental i Professional.

 

Fiesta Infancia.Magas de Enero 2019 (4)Fiesta Infancia 0513_1

 

Jessica Albiach

 

 

 

 

 

 

– Més fotografies de la Festa de la Infància
https://www.dropbox.com/sh/9kuxclvvzjigq1o/AAApGc2BBwqjMat6ttnmJ_mka?dl=0

__________________________________________________________________

AUDIOS

– Cançons incloses en els llibres Cançons laiques 1 i 2
https://www.dropbox.com/sh/9kuxclvvzjigq1o/AAApGc2BBwqjMat6ttnmJ_mka?dl=0

__________________________________________________________________

VIDEOS

– Videos de la Cavalcada de la Festa de la Infància
https://www.dropbox.com/sh/9kuxclvvzjigq1o/AAApGc2BBwqjMat6ttnmJ_mka?dl=0

__________________________________________________________________

DOCUMENTACIÓ

– El Micalet
http://elmicalet.cat/
– Facebook. Festa de la Infància Magues de Gener
https://www.facebook.com/maguesdegener/?eid=ARDSKHpk7GgwIUWo7MaejrQobfzItXqkI6iL7Dr6rldqJxm2I5OQmU6ue_WXiEXQKCALiz9RPgMwLqHR