A Cau d'Orella

El Micalet presenta a les Magues de Gener i les activitats de la sisena edició

València, 30 de desembre de 2020
La Societat Coral el Micalet ha presentat a les Magues de Gener que protagonitzaran una Festa de la Infantesa 2021 virtual, així com les activitats culturals, d’aquesta expressió cívica i festiva, destinada a les xiquetes i xiquets, que es desenvoluparan en lloc de la tradicional cavalcada que la crisi sanitària generada pel Covid-19 impedirà que es duga a terme el dia 10 de gener pels carrers de València. [Veure documentació adjunta].
Magues de Gener 03
Les dones que encarnaran a les Magues de Gener aquesta sisena edició són la periodista i exdiputada, Llum Quiñonero (Llibertat), que repeteix i dóna continuïtat a aquesta iniciativa; la regidora delegada d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Pobles de València i Espai Públic de l’Ajuntament de València, Lucia Beamud (Igualtat); i la fotògrafa i activista, Concha Martínez (Fraternitat-Sororidad).
Les Magues de Gener han fet una crida a l’esperança i l’alegria en temps molt difícils i han convidat a participar a les famílies en una edició especial marcada pel coronavirus, pandèmia que ha posat de manifest la responsabilitat, la solidaritat i l’empatia de la qual han fet gala els xiquets en relació amb els seus pares, avis i companys.
Les magues enviaran cartes per correu electrònic als xiquets que vulguen rebre el seu missatge que adjuntarà un retallable de papiroflèxia (els pares han d’enviar a l’adreça festadelainfantesa@gmail el nom de la xiqueta o xiquet i el correu al qual ha de remetre’s); gravaran vídeos en els pròxims dies amb les seues varetes màgiques rematades amb un cor que es publicaran en les xarxes socials (@maguesdegener); i es difondran els discursos que anaven a pronunciar en la jornada en la que hauria d’haver-se celebrat la cavalcada.
Les Magues de Gener, que simbolitzen tres conceptes universals com la llibertat, la igualtat i la fraternitat-sororitat, han mostrat la seua il·lusió i emoció per participar en una iniciativa multicultural i solidària en la qual estaran acompanyades de la figura del Caparrut, que compartirà diversos poemes infantils.
Cançons infantils
El Micalet ha informat de les diverses activitats i accions que jalonaran aquests dies. La societat musical ha publicat els llibres Cançons laiques 1 i 2 que inclouen dos discos amb diverses cançons infantils gravades expressament per a la Festa de la Infantesa que també es donaran a conéixer en Facebook, Twitter i Instagram.
En aquests enregistraments han participat un total de 15 poetes de la talla de Marc Granell, Isabel Garcia Canet, Mercé Viana, Francesc Mompó, Marisol González Felip, Isabel Robles, Jaume Pérez-Montaner…; i compositors com Ramón Ahulló i germà, Ferran Aleixandre, Gabriel Benavides i Miquel Juan, entre altres. Les obres han estat interpretades pel Grup Instrumental Giner, Grup de Cambra Marxant i la colla de dolçaines i tabals del Micalet, que farà una selecció de cançons per a enviar gratuïtament a col·legis públics d’Alacant, Castelló i València.
En la presentació de les magues en el Micalet ha actuat l’acordionista francesa Clara Moreau que ha interpretat unes cançons. La intèrpret ha gravat un vídeo que substituirà a l’actuació musical que tradicionalment es fa al balcó de l’Ajuntament de València. A més, en la seu de la societat musical s’ha realitzat una exposició retrospectiva, comissariada per Cristina Escrivà i Francesc Piera, amb fotografies, il·lustracions, partitures i personatges dels 5 anys de la Festa de la Infantesa, que es pot visitar fins al 10 de gener.
Magues de Gener 01
Fer front al Covid-19
Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, ha manifestat que “hem apostat per fer front al Covid-19 impulsant diverses activitats online adaptades a la situació”. Pardiñas ha assegurat que “el nostre objectiu és que les cartes i els missatges de les Magues de Gener, les cançons i els vídeos donen una alegria a les xiquetes i xiquets en els inicis d’un 2021 esperançador”.
Per la seua part, Cristina Escrivà, coordinadora del projecte i membre de la junta directiva del Micalet, ha destacat “la importància de donar continuïtat a un projecte que reivindica el paper protagonista de la dona i el de la infància en la societat valenciana”.
Magues de Gener 2021
Llum Quiñonero (Alacant, 1954) escriptora, investigadora i guionista, ha treballat i publicat per a diversos diaris i revistes i és autora de diverses novel·les i documentals. Activista feminista, va ser diputada pel grup Podem en les Corts Valencianes en la IX legislatura i presidenta de la Comissió de polítiques d’igualtat de gènere i polítiques LGTBI.
Lucia Beamud (València, 1992) és vocal titular de la comissió d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Socioculturals de la Comunitat Valenciana i de la junta rectora de l’Organisme Autònom de la Universitat Popular. Beamud, regidora per la coalició Compromís, també és representant en el Consorci de Gestió del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, entre altres càrrecs que ha simultanejat amb el treball des de diferents àmbits per la justícia social i la igualtat.
Concha Martínez (Saint Cloud, França, 1966) és presidenta i sòcia fundadora de l’Associació de Consumidors de Productes Ecològics Vland Solaris. Ha format part del Grup Coordinador de la Plataforma Informe Sombra CEDAW País Valencià per l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona, i ha sigut regidora independent a l’Ajuntament de Benetússer (2015-2019). Martínez, que pateix esclerosi múltiple, ha participat en exposicions de fotografia individuals i col·lectives, i ha sigut guardonada amb el Premi Dones Progressistes 2020.
Magues de Gener 02
Des de 1893
El Micalet, una societat musical fundada l’any 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb l’Escola de Música Matilde Salvador, d’ensenyaments no reglats, i el centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’Ensenyament Elemental i Professional.
La Societat Coral El Micalet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), un gran moviment associatiu al qual aporta una dilatada història i el gran patrimoni musical que atresora des de fa 127 anys.

__________________________________________________________________

FOTOGRAFIES

 
– Magues de Gener 01.jpg
Peu de foto: Les Magues de Gener 2021. D’esquerra a dreta, Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat.
– Magues de Gener 02.jpg
Peu de foto: Les Magues de Gener 2021 a les portes del Micalet.
– Magues de Gener 03.jpg
Peu de foto: Les Magues de Gener 2021, Tonetxo Pardiñas i Cristina Escrivà.
– Magues de Gener 04.jpg
Peu de foto: Les Magues de Gener 2021 i l’acordionista Clara Moreau.
 
–Més fotografies de la Festa de la Infantesa
__________________________________________________________________
 
ÀUDIOS
– Cançons incloses en els llibres Cançons laiques 1 i 2
 
__________________________________________________________________
 
VÍDEOS
– Vídeos de la presentació de les Magues de Gener 2021
 
– Vídeos de la Cavalcada de la Festa de la Infantesa
__________________________________________________________________


DOCUMENTACIÓ

– El Micalet

– Facebook. Festa de la Infantesa. Magues de Gener
 
– Twitter. Festa de la Infantesa. Magues de Gener
 
– Instagram. Festa de la Infantesa. Magues de Gener

 

_________________________________________________________________

MITJANS DE COMUNICACIÓ

https://apuntmedia.es/va/noticies/cultura/la-cavalcada-de-les-magues-de-gener-enguany-sera-virtual-La Cavalcada de les Magues de Gener enguany serà virtual

 

https://www.lavanguardia.com/vida/20201230/6157624/les-magues-gener-cambian-cabalgata-envio-cartas-ninos.html

‘Les Magues de Gener’ cambian su cabalgata por el envío de cartas a los niños

Libertad, Igualdad y Fraternidad y Sororidad, las tres “Magues de Gener”, cambiarán este año su cabalgata por el centro de València a causa de la pandemia por un amplio abanico de actividades, entre ellas el envío de cartas por correo electrónico a los niños de la ciudad. Las magas serán de nuevo las protagonistas de la Festa de la Infantesa, presentada por sexta edición por la Societat Coral el Micalet, que este año ha ideado actividades factibles

 

https://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-magues-gener-enviaran-cartas-videos-difundiran-discursos-iban-dar-cabalgata-20201230165409.html

Las ‘Magues de Gener’ enviarán cartas, vídeos y difundirán los discursos que iban a dar en la cabalgata

 

https://www.efe.com/efe/comunitat-valenciana/cultura-y-ocio/les-magues-de-gener-cambian-su-cabalgata-por-el-envio-cartas-a-los-ninos/50000884-4430181

‘Les Magues de Gener’ cambian su cabalgata por el envío de cartas a los niños

 

https://www.20minutos.es/noticia/4528132/0/las-magues-de-gener-enviaran-cartas-videos-y-difundiran-los-discursos-que-iban-a-dar-en-la-cabalgata/?autoref=true

Las ‘Magues de Gener’ enviarán cartas, vídeos y difundirán los discursos que iban a dar en la cabalgata

La Societat Coral el Micalet ha presentado este miércoles a las Magues de Gener que protagonizarán la Festa de la Infantesa 2021 virtual, en la que enviarán cartas por correo electrónico a los niños, grabarán videos y difundirán los discursos que iban a pronunciar en la jornada en la que debería haberse celebrado la cabalgata, suspendida por la pandemia.

 

https://www.elperiodic.com/valencia/magas-enero-protagonizaran-festa-infantesa-2021-virtual_721416

Las Magas de Enero protagonizarán una Festa de la Infantesa 2021 virtual

 

http://www.gentedigital.es/valencia/noticia/3038688/las-magues-de-gener-enviaran-cartas-videos-y-difundiran-los-discursos-que-iban-a-dar-en-la-cabalgata/

Las ‘Magues de Gener’ enviarán cartas, vídeos y difundirán los discursos que iban a dar en la cabalgata

La Societat Coral el Micalet ha presentado este miércoles a las Magues de Gener que protagonizarán la Festa de la Infantesa 2021 virtual, en la que enviarán cartas por correo electrónico a los niños, grabarán videos y difundirán los discursos que iban a pronunciar en la jornada en la que debería haberse celebrado la cabalgata, suspendida por la pandemia.

 

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-festa-de-la-infantesa-del-2021-sera-virtual/

La Festa de la Infantesa del 2021 serà virtual

La pandèmia obliga a replantejar la cavalcada de les Magues de Gener que organitza la Societat Coral el Micalet

 

https://totbalears.com/2020/12/30/el-micalet-presenta-a-las-magues-de-gener-y-las-actividades-de-la-sexta-edicion/

El Micalet presenta a les Magues de Gener y las actividades de la sexta edición

 

https://www.viasona.cat/noticia/2493/la-societat-coral-el-micalet-prepara-ledicio-virtual-de-la-festa-de-la-infantesa-que-prota/twitter/6319?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=viasona

La Societat Coral el Micalet prepara l’edició virtual de la Festa de la Infantesa que protagonitzaran les Magues de Gener

Aquesta és la sisena edició d’aquesta expressió cívica, festiva i multicultural destinada als infants

 

https://www.noticiasde.es/comunidad-valenciana/las-magues-de-gener-enviaran-cartas-videos-y-difundiran-los-discursos-que-iban-a-dar-en-la-cabalgata/

Las ‘Magues de Gener’ enviarán cartas, vídeos y difundirán los discursos que iban a dar en la cabalgata

 

http://www.quehacerenvalencia.es/les-magues-de-gener-cambian-su-cabalgata-por-el-envio-de-cartas-a-los-ninos-y-otras-actividades-20201230

Les «Magues de gener» cambian su cabalgata por el envío de cartas a los niños y otras actividades

 

https://www.lavanguardia.com/vida/20201230/6156801/miercoles-30-diciembre-2020.html

La Societat Coral el Micalet presenta a las mujeres que encarnarán a las Magues de Gener (Llibertat, Igualtat y Fraternitat-Sororitat), que protagonizarán una Festa de la Infantesa 2021 virtual y adaptada a la situación sanitaria generada por la pandemia. Societat Coral el Micalet, c/. Guillem de Castro, 73.

https://www.levante-emv.com/valencia/2020/12/31/llum-quinonero-lucia-beamud-concha-26899451.htmlLlum Quiñonero, Lucía Beamud y Concha Martínez serán las Magues de Gener 2021Los actos serán telemáticos tras la suspensión de la cabalgata por la pandemia

 

https://coessm.org/el-micalet-presenta-a-las-magues-de-gener-y-las-actividades-de-la-sexta-edicion/

El Micalet presenta a las ‘Magues de Gener’ y las actividades de la sexta edición

La periodista y exdiputada, Llum Quiñonero (Libertad), que repite en esta edición; la concejala de Igualdad, Políticas de Género y LGTBI, Lucia Beamud (Igualdad); y la fotógrafa y activista, Concha Martínez (Fraternidad­­-Sororidad) protagonizarán una Festa de la Infantesa virtual

 

https://valencianoticias.com/las-magas-de-enero-protagonizaran-una-festa-de-la-infantesa-2021-virtual/

Las Magas de Enero protagonizarán una Festa de la Infantesa 2021 virtual

 

https://defestaenfesta.com/el-micalet-presenta-a-les-magues-de-gener-i-les-activitats-de-la-sisena-edicio

El Micalet presenta a les Magues de Gener i les activitats de la sisena edició

 

https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/1344326793743003654

Festa de la infantesa

https://revistasao.cat/el-micalet-prepara-una-festa-de-la-infantesa-virtual-davant-el-covid-19-que-protagonitzaran-les-magues-de-gener/El Micalet prepara una Festa de la Infantesa virtual davant el Covid-19 que protagonitzaran les Magues de Gener 

https://www.nosaltreslaveu.cat/noticia/42215/micalet-edicio-virtual-festa-infantesa-magues-gener

La Societat Coral el Micalet prepara l’edició virtual de la Festa de la Infantesa que protagonitzaran les Magues de Gener

 

https://valenciacity.es/actualidad/el-micalet-prepara-una-festa-de-la-infantesa-virtual-davant-el-covid-19-amb-les-magues-de-gener/

El Micalet prepara una Festa de la Infantesa virtual davant el Covid-19, amb les Magues de Gener

 

https://www.valenciadiario.com/not-055/vd-034864.htm

El Micalet prepara una ‘Festa de la Infantesa’ virtual ante el Covid-19 que protagonizarán las ‘Magues de Gener’