Societat Coral El Micalet

ENTITAT D'UTILITAT PÚBLICA

Institut Musical Giner

Educació personalitzada.

Formació professional i titulada per a totes les edats a la zona millor comunicada de la ciutat

Tria una i comença a créixer amb nosaltres!

Fes-te un bon professional

Ensenyament oficial reglat.

Per tal d’arribar a tots els alumnes, apliquem una metodologia respectuosa amb la diversitat de capacitats, interessos i motivacions.

Dividit en 10 cursos, s’amplien els coneixements del llenguatge musical, aplicant-los a l’anàlisi i l’harmonia. 

Titulació oficial.

El nostre projecte educatiu permet als alumnes treure el grau Elemental (quatre cursos) i Professional (sis cursos); donant, per qui ho desitgi, la possibilitat de preparar l’accés a Grau Superior.

Un aprenentatge significatiu vinculant estretament pràctica i teoria.

Més de 130 anys d’història.

L’Institut Musical Giner, fundat en 1898 al cor de València, és una de les institucions musicals més prestigioses de València, amb una tradició de grans músics iniciada pel mestre Salvador Giner.

Forma part de les nostres agrupacions!

Colla de tabal i dolçaina El Micalet, Orfeó el Micalet, grups de guitarres, grup de danses Alimara, grup de cordes, Rondalla el Micalet, Jove Orquestra Salvador Giner, coraletes per edats…

Cessió d'instruments.

Hi ha uns instruments, propietat de la Societat Coral el Micalet, a disposició de l’alumnat de l’Institut Musical Giner i de l’Escola de Música Matilde Salvador.

Els instruments es cediran pel període d’un curs (subjecte a disponibilitat) temps en el qual l’alumne o alumna pot veure les possibilitats d’aquest i triar si continuar amb ell o no. Passat aquest temps, si vol continuar haurà de portar el seu propi instrument. Es cedeixen revisats i en perfectes condicions d’ús.

A més, per a les especialitats d’arpa, piano i contrabaix, la Societat Coral el Micalet proporcionarà l’instrument per a les classes què, per les seues característiques, haurà de romandre a la nostra seu.

Especialitats

Cant

Explora els nostres cursos de cant, cobrint àmplies àrees com clàssic, modern i repertori, i aprofundeix en els teus coneixements musicals.

Corda fregada

Explora els instruments de corda fregada com contrabaix, viola, violí i violoncel.  Aprofundeix en aquests instruments melòdics que produeixen notes simples, permetent acords quan l’arc passa per dues o més cordes simultàniament. 

Guitarra

Descobreix les emocionants melodies de la guitarra i podràs no només aprendre a tocar la guitarra de manera individual sinó també gaudir de la riquesa musical en una àmplia agrupació de guitarres per tocar en conjunt. 

Piano

Explora les intricades sonoritats del piano, un instrument de teclat de corda percudida. Amb una caixa de ressonància i un teclat de 88 tecles, aquest instrument de 7 octaves ofereix una rica experiència musical.

Vent fusta

Els instruments de vent-fusta inclouen dolçaina, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot i saxòfon.  Pertanyen a la família d’instruments aeròfons, on el so es produeix bufant contra un bisell o una canya, ja sigui doble o simple, o mitjançant un bec com en el cas de les flautes. 

Vent metall

Aquesta especialitat inclou trompa, trompeta, trombó i tuba. Un instrument de metall és un instrument musical de vent amb una embocadura de broquet. Els sons es generen per la combinació de diferents pressions dels llavis en vibrar dins del broquet. 

Dolçaina

Explora la dolçaina al nostre institut i podràs dominar aquest instrument amb el suport d’instructors experimentats. El so de la dolçaina valenciana és viu i penetrant, i en mans d’un bon dolçainer es pot sentir a molta distància.

Percussió

Descobreix el món divers i ric dels instruments de percussió i aprèn a tocar tots aquests instruments que conformen la família més gran d’instruments musicals, explorant les seves diferències en termes de so, característiques físiques i tècniques utilitzades.

Arpa

Descobreix l’elegància de l’arpa i aprofundeix en les tècniques de pinçament amb els dits, les ungles o amb un plectre, tot mentre aprens sobre la seva evolució des dels seus inicis a Sumer el 3500 aC fins a l’arpa contemporània que s’estudia avui.