A Cau d'Orella

La Flama del Canigó arribarà València

La Flama del Canigó arribarà València

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles, amb ella els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.
Les festes populars i tradicionals són una eina bàsica de cohesió i de construcció col·lectiva. Com a tals, les tradicions es van renovant i adaptant a les noves realitats socials i culturals.
Davant els nous reptes socials que ens afecten, la cultura popular és una bona eina de transformació i de cohesió. Per això, volem donar un nou impuls a la Festa de Sant Joan dotant de més eines la Flama del Canigó per arrelar-la al màxim nombre de municipis i ciutats del país i fer-ne el referent nacional de la festa de Sant Joan.

 

DIVENDRES 23 DE JUNY

Acte a València

- 20.30h - Arribada de la Flama a la platja de la Malva-rosa i plantada de la Foguera
- 21.00h - Sopar de pa-i-porta
- 23.00h – Encesa de la Foguera i lectura del Missatge 2017. Acompanyats per la Colla de tabal i dolçaina del Micalet i Coral Giner
Organitza: Acció Cultural del País Valencià, Societat Coral el Micalet i Ca Revolta

 

23.06.2017 Flama ACF El Raconet Cullera (8) 23.06.2017 Flama ACF El Raconet Cullera (3)