A Cau d'Orella

Miquelet d’Honor 2019

La Societat Coral El Micalet atorga a Manuel Molins i a l’Associació Cultural Amics de Joan Valls els Miquelet d’Honor 2019

L’entitat convoca la 32ª edició dels Premis Miquelet i el termini d’admissió d’obres finalitzarà el 25 d’octubre; els guardons s’entregaran en la seu de l’entitat a València el 30 de novembre

Els jurats premiaran treballs de recerca filològica, històrica o cultural; experiències pedagògiques; teatre i sobre el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer

El Micalet atorgarà també els premis d’Estudis Musicals de l’Institut Musical Giner i Difusió del Patrimoni Cultural

La Coral Giner interpretarà, el dia 8, el Cant a la Senyera a l’Ajuntament de València amb motiu del 9 d’Octubre i actuarà amb la Coral Polifònica Ciutat de Carlet en la XVI Campaña de Concerts d’Intercanvi l’11 d’octubre

El Micalet, una societat musical fundada en 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana

__________________________________________________________________

FOTOGRAFIES

– Premis Miquelet 2018. 0109.jpg
Peu de foto: Foto de família dels Premis Miquelet 2018 que atorga la Societat Coral El Micalet.

– Coral-Giner.El Micalet.jpg
Peu de foto: La Coral Giner de la Societat Coral El Micalet.

__________________________________________________________________

DOCUMENTACIÓ

– El Micalet
http://elmicalet.cat/

– Premis Miquelet
http://elmicalet.cat/premis-miquelet/

– Coral Giner
http://elmicalet.cat/coral-giner/

__________________________________________________________________

Més informació i contactes de la Societat Coral El Micalet:

– Alexis Moya
Comunicació
Telèf. +34 618 54 68 62

– Meritxell Alcàsser
Secretaria
Telèf. +34 619 541 353

__________________________________________________________________

 

NOTA DE PREMSA

La Societat Coral El Micalet atorga a Manuel Molins i a l’Associació Cultural Amics de Joan Valls els Miquelet d’Honor 2019
València, 4 d’octubre de 2019

La Societat Coral El Micalet ha atorgat a Manuel Molins i a l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà els Miquelet d’Honor corresponents a la 32ª edició dels Premis Miquelet 2019. Els guardons s’entregaran en una gala que se celebrarà en la seu de la societat musical a València el pròxim 30 de novembre. [Veure documentació adjunta].

La junta directiva de l’entitat, reunida en sessió extraordinària, reconeix així els mèrits i la trajectòria de Molins, professor, dramaturg, director escènic, assagista i un referent del teatre valencià; i de l’associació alcoiana per la seua labor cívica, defensa de la cultura i reivindicació de l’obra del poeta Joan Valls a la qual dona nom.

El Micalet convoca la 32ª edició dels Premis Miquelet 2019 que enguany consten de quatre categories obertes i altres quatre que concedeix l’entitat. El termini d’admissió d’obres finalitzarà el 25 d’octubre i les bases dels diferents premis es poden consultar en la pàgina web de la institució on es detallen les temàtiques, extensió dels originals, dotacions (de 500 a 1.500 euros), composició del jurat i altres detalls d’interés per als participants.

Les diferents categories dels premis són el Joan Coromines, d’investigació filològica, històrica o cultural; Micalet de Teatre; Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques; i l’Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer que es concedirà enguany per primera vegada.

La societat musical atorga també els premis d’Estudis Musicals de l’Institut Musical Giner i Difusió del Patrimoni Cultural així com els prestigiosos Miquelet d’Honor que es concedeixen des de l’any 1988 a persones i institucions i des de 2005 es donen a títol individual i col·lectiu.

Des de llavors han sigut guardonades destacades persones i entitats rellevants com Marc Granell, Obrint Pas, Falla Na Jordana, Isabel-Clara Simó, Maria del Mar Bonet, Antoni Miró, Per L’Horta, Paco Muñoz, Muixeranga d’Algemesí, Carles Santos, Joan Francesc Mira, Manuel Muñoz, Universitat de València, Al Tall, Enric Valor, Ovidi Montllor, Matilde Salvador, Eliseu Climent i Vicent Ventura, entre altres.

El Micalet, des de 1893
El Micalet, una societat musical fundada l’any 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana des de fa 126 anys. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb 554 socis i 163 alumnes a l’escola de música i en el centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’Ensenyament Elemental i Professional.

La societat musical compta amb diverses agrupacions artístiques com la Jove Orquestra, la Coral Giner, així com les corals infantil i juvenil, Colla de tabal i dolçaina, Grup de Danses Alimara, Rondalla i áula de teatre. El Teatre Micalet, en la mateixa seu de l’entitat i vinculat amb ella, està gestionat per una empresa externa.

Coral Giner i 9 d’Octubre
La Coral Giner interpretarà, el pròxim dia 8 a les 19h, el Cant a la Senyera a l’Ajuntament de València amb motiu del 9 d’Octubre, dia del País Valencià. La formació, dirigida per Miquel Juan García, també actuarà juntament amb la Coral Polifònica Ciutat de Carlet en el Teatre Salvador Giner de Carlet, l’11 d’octubre a les 19.30h.

Es realitzarà en el marc de la XVI Campanya de Concerts d’Intercanvi que organitza la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana (FFCV) i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT). Aquesta iniciativa té com a objectiu la promoció musical i interrelació entre les diferents formacions de les entitats que participen.

La Coral Giner és l’hereua dels diversos projectes corals que van iniciar la seua trajectòria amb la fundació de l’entitat en el segle XIX, en el si de la qual s’han anat succeint importants iniciatives artístiques amb la col·laboració i valuoses aportacions de compositors com Salvador Giner, Josep Vicent Bàguena i Soler, Joan Martínez Bàguena, Francisco Llácer Pla i Matilde Salvador, entre altres. Així mateix, l’agrupació del Micalet ha registrat diversos treballs discogràfics abordant diferents estils i actuat en prestigiosos auditoris.

__________________________________________________________________

 

Nota de premsa.

Coral-Giner.El Micalet_1 El Micalet.logo ok_1 Premis Miquelet 2018. 0109_1