Sala d’exposicions

Història de la Sala d'Exposicions

Al Micalet, no solament s’ha fet música o teatre, a les parets hi ha bones mostres pictòriques de Sevilla, Segrelles o Nadal; de l’Agrupament d’Aquarel·listes el Micalet, un dels millors de la península.

Mostres d’exposicions fotogràfiques, de ceràmica, vidre, ventalls, art floral, jardineria, etc. que han acabat convertint-se en alguns casos, en fires monogràfiques, com Ceràmica i Vidre o Iberflora.

L’any 1996 es consolida un projecte de la mà de Josep Taronger, convertint la Sala d’Exposicions en sala permanent; el 16 d’abril s’inaugura la primera exposició, amb mostres individuals o de vegades col·lectives d’artistes com: Cózar, Pardo, Pla, Vera, Roig, Yuste, o Albert entre altres. Es consolida la Sala al llarg dels anys descobrint nous talents, com el de l’aquarel·lista Max Pérez, la gravadora Katarina Jessen, el col·lectiu Sumac amb tapissos o Mª Lluïsa Aparisi i els seus socarrats força interessants, Paco Calatayud, el ceramista Vicent Oficial, Ximo Michavila, Jarque, Pruden López, del Valle, Amparo Cortés, Francesc Crespo… entre molts altres.

Per commemorar el Dia de la dona treballadora s’organitzà una exposició col·lectiva de deu dones, (Mª José de l’Amo, Àngela Colinó, Pilar Contreras, Begoña Fernàndez-Cañada, Teresa Herreras, Katarina Jessen, Empar Jiménez, Cèlia Millet, Carme Rubio i Mari Cruz Sànchis), acompanyada d’un cicle de conferències: la dona i el treball per Neus Pont, prevenció de la violència domèstica per Virgínia Molina i Ma José Roman i la dona i el teatre per Pilar Almeria.

Del 4 al 30 de Juliol de 2007, una exposició amb panells i vitrines amb manuscrits i material inèdit il·lustrava el títol de l’exposició: VALENCIA, LA CIUTAT DEL SABUTS, que commemorava el 70é aniversari (04-07-1937) del II Congrés Internacional d’Escriptors per a la defensa de la Cultura. Intel·lectuals de tot el món participaren en defensa de la República, amb 150 delegats de 26 països i abundant presència d’intel·lectuals espanyols, valencians i catalans. La sessió inaugural fou al saló consistorial de l’Ajuntament de València i, el Dr. Negrín, president del Consell de la República, donà la benvinguda als congressistes.

Actuaren de comissaris de l’exposició, Cristina Escrivà i Rafael Maestre, sense la tasca d’investigació dels quals, haguera sigut impossible fer-la.

El catàleg de l’exposició, editat per la Societat Coral el Micalet, conté 142 pàgines d’abundosa documentació, gravats, fotografies i un DVD.

Al novembre del 2008, Pepa Úbeda es fa càrrec de la Sala d’Exposicions de la Societat Coral el Micalet. Des d’eixe moment, hem assistit a una etapa molt fructífera en quant a la qualitat de les obres exposades; això es deu al bon fer de Pepa, al seu bagatge en Belles Arts i al seu coneixement del món artístic del País Valencià, cosa que li ha permés triar amb gran encert una sèrie d’artistes escollits que ens delecten els ulls amb les seues obres.

Des del primer moment tenia clar que calia fer canvis i renovellar la Sala, tant en el seu aspecte físic, com en el cultural, dotant-la d’un nivell i prestigi equiparable a les demés sales d’exposicions de la ciutat de València, fent-la aparéixer en les publicacions periòdiques del món de les galeries d’art, fundacions, museus, etc.

Notícies

Actualitat de la Sala d’Exposicions

Exposició “Entre Línies”

Exposició “Entre Línies” de Manola Roig DE NOVEMBRE DE 2016 A GENER DE 2017 a la Sala d’Exposicions de la Societat Coral el Micalet. Manola Roig, Sueca 1966. Artista plàstica multidisciplinar, de formació auto-didacta, il·lustradora, cartellista, bloguera i rapsoda. Ha realitzat diferents exposicions individuals i col·lectives.  Les seues il·lustracions apareixen publicades en La Vanguardia digital, Revista Àrea de la Dona... Llegir més