A Cau d'Orella

Setmana Cultural i Premis Miquelet 2017

La Societat Coral el Micalet celebra enguany el 30 aniversari dels Premis Miquelet i, com és habitual en la seua Setmana Cultural, es realitzen diverses activitats: presentació de llibres, conferències, atorgament de beques i premis literaris i lliurament dels Miquelets d’Honor.

Les conferències d’enguany fan referència a tres aniversaris importants: els 100 anys de la Revolució Russa, els 150 anys del naixement de Blasco Ibàñez i els 25 anys de la mort de Joan Fuster. A banda, la darrera conferència és una visió de l’actualitat política i de les perspectives de futur dels Països Catalans.

 

 • Dilluns 20 de novembre a les 19:30h

Presentació dels llibres guardonats el 2016, editats per Publicacions de la Universitat de València.

 

 • Dimarts 21 de novembre a les 19:30h

Les cendres d’Octubre:100 anys després de la Revolució Russa

A càrrec de Manuel Muñoz (Múrcia, 1952)

Periodista, llicenciat en Filologia Romànica (1975), amb estudis de Cant, Violí, Piano i Cinematografia. Delegat del diari El País a València (1981-88), promotor i director de l’edició valenciana d’aquest diari i crític de novetats

discogràfiques (1988-90). Ha dirigit el Palau de la Música de València (1990-91) i ha format part de la directiva de la Societat Filharmònica (1990-95; 2010-12). Director de la revista Camp Valencià (1991-92), assessor de Comunicació i Relacions Públiques del Ministeri per a les Administracions Públiques (1992-93) i director del Centre Territorial de TVE a Múrcia (1993-96). Redactor en cap de Política i crític musical del diari Levante-EMV (1997-09). Responsable de Comunicació de l’empresa Hidraqua a València (2010-15) i, des del 2015, subdirector del Palau de la Música de València. Ha publicat La fascinació de la realitat (2004) i, en col·laboració amb la professora Júlia Benavent, l’assaig Contra els Borja (2013) És Miquelet d’Honor.

Presenta i modera: Tonetxo Pardinyas

 

 • Dimecres 22 de novembre a les 19:30h

Blasco Ibáñez: el referent perdut de l’esquerra valenciana

A càrrec de Francesc Bayarri (Almàssera, 1961)

Periodista i escriptor, va treballar a Radiocadena i fou el primer cap d’informatius de Ràdio Nou (1989), però la seva activitat s’ha centrat en la premsa escrita i, així, ha estat redactor dels diaris Noticias al Día (1982-83), Levante-EMV

(1986) i El País (1990-96). Des del 1996 treballa al Gabinet de Premsa de la Universitat de València, del qual n’és el cap actualment. Ha escrit les novel·les L’avió del migdia (premi València de Literatura 2001), Febrer (2004), Cita a Sarajevo (premi dels Escriptors Valencians 2007) i València sic transit (2016). També ha participat en els llibres col·lectius Nosaltres, exvalencians (2005) i PaÌs Valencià, segle XXI (2013). Ha traduït del francés al català Amado Granell. El valencià que va alliberar París (2016), de Cyril Garcia; i del castellà, La barraca (2017), de Vicent Blasco Ibáñez. Ha fundat (2016) i dirigeix l’editorial Companyia Austrohongaresa de Vapors, amb una col·lecció dedicada a traduccions al català de les novel·les més característiques (de tema valencià) de Blasco Ibáñez.

Presenta i  modera: Emili Mira

 

 • Dijous 23 de novembre a les 19:30h

Nosaltres les fusterianes

A càrrec de tres de les autores del llibre.

Nosaltres les fusterianes és una mirada calidoscòpica a un dels assagistes europeus més importants del segle. Dones de tot arreu dels Països Catalans, de diferents estaments, edats, professions i punts de vista ens parlen de l’escriptor de Sueca. O de la seva obra. De la influència. De les referències. De tot. Dones, sí. Amb voluntat de fer-se veure. Des d’un simple i ovidià “perquè vull”. Als seus escrits, Joan Fuster ens parla poc de les dones. A Diccionari per a ociosos ho fa una vegada i, curiosament, a l’entrada del terme “Amor”: Tanmateix, la pressió femenina en el món d’avui va més enllà del que podien esperar fa seixanta anys Emília Pankhurst i les seves seguidores. L’important no és que les dones votin -cosa que per a les “sufragistes” era l’ideal de la plenitud social del seu sexe-: l’important és que, avui, les dones s’han després de moltes subjeccions, legals o no, i s’acaren amb l’home en un tuteig perfectament equilibrat.

Presenta i modera: Cristina Escrivà

 

 • Divendres 24 de novembre a les 19:30h

El Principat de Catalunya i el PaÌs Valencià:situació actual i perspectives de futur

A càrrec de Vicent Sanchis (València 1961)

Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, entre (1982-84) va col·laborar en diverses publicacions, va ser corresponsal de la revista El món a València. Doctor en Comunicació amb la tesi Els assassins del Capián Trueno. Director del setmanari El Temps, del diari El Observador (1990-93) i del diari Avui (1996-07). Director i guionista de diversos programes de Televisió de Catalunya: Stromboli, Cosí Cosà i Pares i fills. Comissari de l’exposició Barcelona-València-Palma (2010), ha guanyat el premi d’assaig Carles Rahola amb Valencians, encara (2012). Altres llibres seus: Les ràdios lliures: una pràctica alternativa (1985), Franco contra Flash Gordon (premi d’assaig Joan Fuster 2009) i, en col·laboració amb Lluís Prenafeta, L’ombra del poder (1999) i El malson, quan la realitat supera la ficció (2010). Articulista a El Punt-Avui, Nació Digital i ha participat en tertúlies com L’oracle, Els matins i Divendres. El març d’enguany va ser nomenat director de Televisió de Catalunya.

Presenta i modera: Josep Guia


 • Dissabte 25 de novembre a les 21:00h

VETLADA  LITERÀRIA I ATORGAMENT DE GUARDONS

Signatura del protocol de donació del Piano i Partitures del mestre Manuel Palau, per part del seu nét Vicent Almenar Palau, a la Societat Coral el Micalet

 • Beca d’estudis musicals
 • Premi difusió del patrimoni cultural
 • Premi Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola
 • Premi Micalet de Teatre
 • Premi Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural

Actuacions de: Mireia Vives i Borja Penalba

Imposició d’insígnies d’or de la Societat als socis de més de 50 anys d’antiguitat i retre’ls homenatge:

 • Josep Pardo Navarro
 • Joan Josep redó Fleta

 

 • Premi Miquelet d’Honor Col·lectiu (Associació de Juristes Dones d’Alzira)
 • Premi Miquelet d’Honor Individual (Maria Conca)

SOPAR  DE  GERMANOR

Amb actuacions de:

 • Mireia Pardiñas (veu)
 • Gemma Morales (teclat)
 • Pau Albert (contrabaix)

Conferències i vetlada literària: entrada lliure

Sopar de germanor: reserves fins el dia 23, a la secretaria de la Societat

 • Per telèfon, al 963 920 786
 • Per correu electrònic a info@elmicalet.cat
 • En persona, de 18 a 21 h

 

Descarrega’t el tríptic ací