A Cau d'Orella

Sopar Estellés a València

ENGUANY, EL SOPAR ESTELLÉS CONNECTARÀ VALÈNCIA, BARCELONA, PALMA I BRUSSEL·LES

Serà el dimecres 27 de setembre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània

Setembre és el mes dels Sopars Estellés a tot el País Valencià: a totes les comarques tenen lloc sopars populars acompanyats de la lectura pública de poemes de l’autor de Burjassot per part de persones de tota edat i condició, fent viva la paraula i popularitzant la cultura, la poesia i el sentiment de país.

A València, el Sopar Estellés tindrà lloc enguany el dimecres 27 de setembre, a les 20h, a la seu d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC): un espai que simbolitza la cultura, l’associacionisme i el treball per la llengua. I serà un acte molt especial, perquè connectarem en directe la nostra ciutat amb Barcelona, Palma de Mallorca i Brussel·les, per a poder veure i escoltar en directe, des de cadascuna de les quatre capitals, la lectura de poemes. Un agermanament simbòlic en la cultura, l’amistat i la pau que projecta la nostra cultura i la nostra voluntat de ser valencians i viure en la nostra llengua, en llibertat i apostant per un model de societat oberta al món.

Així, a la mateixa hora que a València tindrà lloc el Sopar Estellés, també celebrarà un Sopar Estellés cadascuna de les altres ciutats participants (a Barcelona a l’Ateneu Barcelonès; Palma a Can Alcover; i a Brussel·les al Centre De Vaartkapoen) i, en un moment determinat de la nit, es produirà la connexió en directe i, mitjançant pantalles, podrem veure i escoltar la lectura successiva de poemes per part de les persones participants, amb accents diversos i, en el cas de Brussel·les, fins i tot en diferents llengües, internacionalitzant el poeta de Burjassot i, amb ell, la nostra cultura.

La Coral Giner de la Societat del Micalet tancarà, en el cas de València, la nit, mentre que en a Barcelona serà l’actuació de Borja Penalba i Francesc Anyó amb l’espectacle “Estellés de mà en mà”, i a Brussel·les cantarà Miquel Gil.