Societat Coral El Micalet

ENTITAT D'UTILITAT PÚBLICA

Agrupacions

ORFEÓ EL MICALET

Tot tipus de música, per a veus adultes. Des de la fundació del Micalet, l’any 1893, han anat succeint-se diversos projectes de formacions corals. Des de l’any 2003 la coral està dirigida pel compositor xativí, Miquel Juan Garcia. 

CORAL EL RACONET (INFANTIL)

Per a coralistes joves d’entre 3-6 i 7-10 anys. Per fer nàixer les veus. 

La Coral Infantil el Raconet es presentà en públic el 1982 gràcies a l’esforç de persones interessades per la nostra música i cultura i al suport d’Acció Cultural del País Valencia i la Societat Coral El Micalet, que s’hi van adherir des del principi i li donaren constantment el seu suport material i econòmic.

COLLA DE TABALS I DOLÇAINA DEL MICALET

Si busques un grup amb qui actuar, o si vols aprendre: ací tens la Colla de tabals i dolçaines del Micalet. De la mà de Ferran Navarro, van començar les classes per formar el grup de dolçaines l’any 2003. Va saber mantenir la flama de la dolçaina encesa fins la seua eclosió. Ara es tracta d’una colla que va consolidant-se i obrint-se a València i a la resta dels PPCC. 

GRUP INSTRUMENTAL SALVADOR GINER

L’orquestra és l’hàbitat natural dels músics. Des de 1989, és part elemental de la nostra Societat.

Va ser fundada al 1989 per C. Espinal i E. Calandin. Des dels seus inicis, la seua tasca ha segut fonamentalment pedagògica, desenvolupant una activitat important fent concerts pedagògics en diversos centres de primària.

CORAL ANSELM CLAVÉ (JUVENIL)

Per a coralistes a partir dels 12 anys. La pedrera per recollir les veus excepcionals i evitar que es perden.

Com a continuació de l’oferta coral, entre la Coral infantil el Raconet i la Coral Giner (adults), es crea des del curs 2001-02 la Coral Juvenil Anselm Clavé, per als coralistes joves d’entre 11 i 15 anys.

RONDALLA EL MICALET

És, per tradició, una de les seccions més distingides i estimades de la Societat. En l’any 1897 es va crear la Rondalla de pua i plectre del Micalet, esta entranyable agrupació musical tan típica de les terres valencianes. Forma part de la Societat Coral El Micalet i és, per tradició, una de les més distingides i estimades de la Societat. Mereixedora de premis i mencions en molts dels concursos i certàmens en què ha participat i hi ha testimonis importants del Mestre Giner ja en 1908.

GRUP DE DANSES ALIMARA

Les danses tradicionals del País Valencià prenen forma amb Alimara

El grup ALIMARA naix l’any 1975 per iniciativa d’un grup de gent procedent del Seminari d’Art Popular de la càtedra d’Història de l’Art de la Universitat de València, regida pel professor En Felip Garín de la Facultat de Filosofia i Lletres de València.