Societat Coral El Micalet

ENTITAT D'UTILITAT PÚBLICA

Coral infantil El Raconet

Vine a cantar amb nosaltres

Per a coralistes joves d’entre 3-6 i 7-10 anys. Per fer nàixer les veus.

Preus i horaris:

DIJOUS: 

  • Menuts (de 3 a 6 anys) 17:30-18:30
  • Grans (de 7 a 10 anys) 18:30-19:30

Més informació: 96 392 07 86.

Història i Metodologia

La Coral Infantil el Raconet es presentà en públic el 1982 gràcies a l’esforç de persones interessades per la nostra música i cultura i al suport d’Acció Cultural del País Valencia i la Societat Coral El Micalet, que s’hi van adherir des del principi i li donaren constantment el seu suport material i econòmic.

Ha estat molt important recuperar les nostres cançons i que els nostres xiquets canten en català, un pas en el procés de normalització de la llengua i la cultura. Un poble que es recupera necessita música.

Sota el franquisme, les nostres cançons —populars i de nova creació— vivien d’amagat. Afortunadament, la Nova Cançó i grups com All Tall ens van retornar el goig per cantar. Un poble que canta en la seua llengua és un poble que recupera la vida. Per aquestes raons i d’altres, naixia la Coral Infantil el Raconet.

En l’actualitat les coraletes del Raconet es divideixen en dos grups: Grup de menuts de 4 a 6 anys i Grup de grans de 7 a 10 anys, dirigits per Ferran Aleixandre i Barreda. Els seus objectius han estat: 1) Aprendre les cançons del nostre país. 2) Fornir una instrucció musical als nostres xiquets, tot educant-los la veu. 3) Completar el cant coral amb la iniciació al solfeig i als instruments. 4) Adquirir una cultura i una educació musicals. 5) Treballar l’expressió vocal i artística. 6) Conéixer el País Valencià.

Integrats en la Federació de Grups Corals, el primer concert fou en 1983 i, des d’aleshores, cada any la Coral el Raconet ha fet algun recital.

En 2008 es realitza el concert del 25é aniversari de la Coral Infantil el Raconet, amb actuacions a Torrent (Auditori de Torrent) conjuntament amb altres corals convidades i a la Societat Coral el Micalet el 8 i 15 de juny, respectivament.

Ha participat en les Trobades de Grups Corals d’Algemesí i ha fet actuacions a diversos pobles, també han fet excursions i acampades… a demés dels concerts que es realitzen en la Societat a Nadal i a l’acabament del curs. A partir de 1997 es col·labora amb diferents associacions i corals; de les actuacions realitzades conjuntament en destaquem:

Col·laboració en la celebració de la campanya del mil·lenari de Russafa (Russafa més de mil).

Aplecs de Corals Infantils a Benicarló. – Aplecs de Corals Infantils Ciutat de Borriana.

Canten sempre en valencià cançons del nostre país i d’altres; populars i d’autor. I mentre canten i juguen, els xiquets aprenen el valencià sense adonar-se’n.

El primer director de la Coral el Raconet i altres que hi ha hagut més tard són:

 

Els coordinadors de les Coraletes, des dels primers, han estat, entre altres:

Cistella de la compra0
No hi ha productes a la cistella!
Continua comprant
0

Ajuda al Micalet!

Pots ajudar al finançament independent de la Societat Coral El Micalet adquirint un bo d'ajut retornable per 100€.

Cada any, a partir del cinqué any d’emissió, es retornarà una desena part dels bons adquirits que tinguen una antiguitat de tres anys, decidida mitjançant sorteig públic. Els bons no generen interessos.