El Micalet manifesta el suport a Vicent Torrent davant del menyspreu del nou consistori de Torrent

Des de la Societat Coral el Micalet volem solidaritzar-nos amb Vicent Torrent.

Des de la Societat Coral el Micalet volem solidaritzar-nos amb Vicent Torrent. Volem que aquesta solidaritat s’entenga extensiva a totes les persones i entitats que ja han sigut agredides, humiliades o menystingudes pels nostres nous governants. Només des de l’odi a tot allò nostre es pot entendre una acció com aquesta. Hem de tenir clar, però, que quan el sectarisme es desboca, passen aquestes coses.

La vàlua i la necessitat històrica del treball fet per Vicent Torrent —Miquelet d’Honor des de l’any 1997 juntament amb la resta de components d’Al Tall— en la recuperació del nostre patrimoni musical, és indiscutible. Tot i això, només tenint en compte la seua trajectòria musical al capdavant d’Al Tall, escola de les generacions successives de músics que canten en valencià, en seria prou mèrit per a tindre i mantindre el seu nom en l’Auditori de Torrent.

Vicent Torrent, com tots els components que ha tingut Al Tall, és mereixedor del nostre reconeixement públic per la seua tasca de retrobament, actualització i reivindicació de la nostra música, cants i balls tradicionals. A més de deixar-nos, entre d’altres, himnes que superen el pas del temps com són ‘El Tio Canya’, ‘Lladres’ o ‘el Cant dels Maulets’.

Malgrat tot, en nom del Micalet, la casa on vàreu començar —abans d’Al Tall, fins i tot—, gràcies, VICENT TORRENT i tota una generació que ens va descobrir la nostra llengua i les nostres arrels. L’arbre està ben arrelat i per molt que bufe el ponent, no el dessocaran.

Continuarem cantant, continuem endavant.

No et pares ací

Altres notícies d'interés

Concert Cent Estellés

La Societat Coral el Micalet. El dia 19 de maig a Tortosa (Baix Ebre), a l’auditori Felip Pedrell, s’estrenà el concert de cant coral en homenatge a Vicent Andrés Estellés, en l’any 100 Estellés

Cistella de la compra0
No hi ha productes a la cistella!
Continua comprant
0

Ajuda al Micalet!

Pots ajudar al finançament independent de la Societat Coral El Micalet adquirint un bo d'ajut retornable per 100€.

Cada any, a partir del cinqué any d’emissió, es retornarà una desena part dels bons adquirits que tinguen una antiguitat de tres anys, decidida mitjançant sorteig públic. Els bons no generen interessos.