Societat Coral El Micalet

ENTITAT D'UTILITAT PÚBLICA

Qui som?

El Micalet SC

La Societat Coral El Micalet és un Centre Cultural de referència a València; una de les institucions més antigues de la ciutat, reconeguda com a Entitat d’Utilitat Pública. La Societat Coral El Micalet va nàixer en 1905 a partir de lantiga Societat Coral Orfeó Valencià El Micalet, fundada en 1893. Des de fa més de cent anys, promovem i defensem la cultura i les tradicions valencianes.

Pretén donar una formació musical i aconseguir una àmplia participació en les activitats musicals que es proposen i organitzen tenint com a finalitat dos objectius clars: l’ensenyament musical i la difusió de la música.

La Societat Coral el Micalet és, des de fa més de 40 anys, els darrers de la seua llarga, centenària, existència, un referent a la ciutat de València. Un espai de tolerància i llibertat. Un Centre Cultural al cor de la ciutat.

Al Micalet podem trobar, actualment, aquestes Seccions i activitats que la componen:

A més del gran treball que duen a terme els responsables a totes les seccions (els mestres, la resta de treballadors i els directius delegats) allò que defineix el Micalet és la seua capacitat per acollir, al bell mig de la Ciutat de València, tot un seguit de persones entitats i col·lectius que treballen, a la nostra ciutat i arreu del País Valencià, pels drets de tots, tant individuals com col·lectius.

El Micalet, com entitat, treballa també defensant els drets que com a valencians ens pertoquen. Està present a totes les activitats reivindicatives en defensa de la llengua dels valencians (el nostre valencià, el català de tots. Enric Valor dixit); treballa per la recuperació dels nostres drets polítics com a poble, arrabassats “per just dret de conquesta” fa ja més de tres segles; també en defensa d’uns serveis públics universals i de qualitat que puguen servir d’una manera justa la nostra societat; està present en la lluita pel manteniment d’uns drets laborals que facen més justa la nostra societat; i en la defensa dels drets ciutadans.

En aquests moments, en que es retallen drets individuals i col·lectius i es legisla per dificultar la resposta ciutadana davant un món més injust i cruel amb la ciutadania, és important per a tots mantenir vius tots els llocs on podem treballar; tots els llocs on podem compartir propostes de millora.

És per això que fem una crida a col·laborar amb nosaltres per mantenir entre tots un espai viu i actiu al servei del nostre País Valencià i els seus ciutadans. Feu-vos socis, participeu del nostre projecte, feu-lo vostre.

Professorat i equip

Coneix el nostre professorat i equip. Descobreix la nostra dedicació fent clic a continuació.

Junta directiva

Coneix la nostra Junta Directiva, un grup dedicat i compromès que impulsa la nostra institució amb integritat i visió.

La nostra casa

Coneix la nostra casa, el nostre espai acollidor que és testimoni de moments d’aprenentatge i connexió.

Matilde Salvador

Matilde Salvador és una de les dones més importants en la història de la composició. La nostra Escola de Música, rep el seu nom i arreplega la seua espenta docent.

Salvador Giner i Vidal

Nom clau en la música valenciana i en el desenvolupament musical del nostre orfeó.

Miquelets d'honor

Els Miquelet d’Honor s’atorguen, des de l’any 1988, per acord de la Junta Directiva de la Societat Coral el Micalet a aquelles persones i entitats que, per la seua trajectòria cívica o cultural en defensa de la nostra identitat nacional, en siguen mereixedores.

Premis Miquelet

Els Premis Miquelet es convoquen i s’atorguen des de l’any 1988.

Cistella de la compra0
No hi ha productes a la cistella!
Continua comprant
0

Ajuda al Micalet!

Pots ajudar al finançament independent de la Societat Coral El Micalet adquirint un bo d'ajut retornable per 100€.

Cada any, a partir del cinqué any d’emissió, es retornarà una desena part dels bons adquirits que tinguen una antiguitat de tres anys, decidida mitjançant sorteig públic. Els bons no generen interessos.