Matilde Salvador i Segarra

1918-2007

Matilde Salvador i Segarra va nàixer a Castelló, el 23 de març de 1918, i va morir a València el dia 5 d’octubre de l’any 2007.

Estudià piano i composició en el Conservatori Superior de Música de València, títol que va obtenir en 1936. Treballadora per la cultura del País Valencià, té una brillant trajectòria professional com a compositora, amb un nombre aproximat de 300 obres registrades. Quan tenia vint-i-cinc anys, va estrenar en el Teatre Principal de Castelló “La filla del rei barbut”, la seua primera òpera, amb textos en valencià, i en 1945 “La marxa de la ciutat”, que va ser declarada himne oficial de la ciutat de Castelló.

Matilde Salvador és una de les dones més importants en la història de la composició. Va ser la primera dona que va aconseguir estrenar una òpera, “Vinatea”, al Gran Teatre Liceu de Barcelona. La figura de la dona està present permanentment en les seues composicions.

Amiga de la Societat Coral el Micalet, va estrenar diverses peces al nostre Teatre, a més de compondre cançons per a la Coral. Com a professora, en 1975 va iniciar la seua activitat docent en el Conservatori Superior de Música de València fins a 1989, any de la seua jubilació. La nostra Escola de Música, rep el seu nom i arreplega la seua espenta docent.

Cistella de la compra0
No hi ha productes a la cistella!
Continua comprant
0

Ajuda al Micalet!

Pots ajudar al finançament independent de la Societat Coral El Micalet adquirint un bo d'ajut retornable per 100€.

Cada any, a partir del cinqué any d’emissió, es retornarà una desena part dels bons adquirits que tinguen una antiguitat de tres anys, decidida mitjançant sorteig públic. Els bons no generen interessos.