Grup de Danses Alimara

Història del Grup de Danses Alimara

El grup ALIMARA naix l’any 1975 per iniciativa d’un grup de gent procedent del Seminari d’Art Popular de la càtedra d’Història de l’Art de la Universitat de València, regida pel professor En Felip Garín de la Facultat de Filosofia i Lletres de València.

La seua tasca s’ha centrat en la investigació, restauració i difusió del folklore del País Valencià (música, balls, danses, cançons i indumentària) des d’una perspectiva científica que, tot cercant la major autenticitat, no desvirtue ni manipule les manifestacions de la cultura popular de les nostres comarques. Un dels camps als que ha dedicat major atenció i esforços ha estat la difusió de LA DANSÀ, el ball nacional al País Valencià tant en l’àmbit d’investigació, recerca i restauració, com a nivell didàctic donant cada any gran quantitat de cursos teoricopràctics.

Actualment, i al mateix temps que intentem millorar el nostre nivell formatiu, seguim treballant en la recerca i restauració de balls, cançons, festes i costums que es trobaven perduts o en greu perill de desaparició, o manipulació.

Més informació

Visitar la web del Grup de Danses Alimara.

Notícies

Actualitat del Grup de Danses Alimara

MOSTRA MICALET 2015

El pròxim dissabte 3 d’octubre a les 12:30 a la plaça del Pilar de València tindrà lloc la MOSTRA MICALET 2015 sobre les activitats que ofereixen les seccions de la Societat Coral el Micalet. US ESPEREM!  

El Micalet renova la seua imatge i la seua pàgina web

La Societat Coral El Micalet, nascuda en 1905 a partir de l’antiga Societat Coral Orfeó Valencià El Micalet, ha renovat la seua identitat corporativa i la seua pàgina web amb motiu de la setmana cultural de 2014. L’entitat, una de les institucions culturals més antigues de la ciutat de València, presentarà la seua nova imatge i la seua nova pàgina... Llegir més

Programació i premis de la setmana cultural 2014

Us convidem a assistir a les conferències de la setmana cultural 2014 del 24 de novembre al 28 de novembre i al tradicional lliurament de premis i sopar dels Premis Miquelet que tindrà lloc el proper dissabte 29 de novembre. DILLUNS 24 DE NOVEMBRE DE 2014 19:30 hores: Presentació de llibres guardonats als Premis Miquelet en anys anteriors. A càrrec... Llegir més