Jove Orquestra

Història de la Jove Orquestra

Va ser fundada al 1989 per C. Espinal i E. Calandin. Des dels seus inicis, la seua tasca ha segut fonamentalment pedagògica, desenvolupant una activitat important fent concerts pedagògics en diversos centres de primària.

Al 1995, es fa càrrec de l’orquestra, Salvador Porter, primer violí de l’orquestra Municipal de València, fins al 2007 que passa a ser dirigida per Miquel Juan García.

L’orquestra ha participat diversos anys en les orquestrades de Catalunya, així com en diversos festivals de joves orquestres que es celebren per tot el País Valencià

L’any 2003 va gravar un CD amb obres de Salvador Giner, patrocinat per l’Ajuntament de València.

Al 2004 i al 2007, realitzà diversos concerts a l’abadia de Sant Miquel de Cuixa, organitzats per la Universitat Catalana d’estiu.

Al juliol del mateix any, estrena la cantata “els dies de la vida” del compositor Miquel Juan

Al 2005, 2007, 2008, i 2009 interpreta a l’auditori de Torrent, al Palau de la Música i a diverses esglésies de València (S. Agustí, S. Joan del Mercat, El Carme) el Rèquiem de Salvador Giner, junt a l’orfeó polifònic de Massanassa, l’orfeó Manuel Palau, i la Coral Giner.

A l’octubre del 2009, va gravar un CD amb obres de Salvador Giner junt a l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, la Coral Giner i l’Orfeó Universitari de València.

En l’actualitat, compta amb una plantilla de 40 membres, els quals són tots estudiants i fins avui continua fent concerts per poblacions com Xàtiva, Sagunt, Beniatjar, Torrent, Picanya, Algar del Palancia… participant amb les campanyes que organitza la Diputació de València: SARC i Retrobem.

A València actua al Palau de la Música, Teatre el Musical (Cabanyal), Teatre el Micalet, i esglésies: S. Agustí, San Joan del Mercat, El Pilar, El Carme, Sta. Maria de Jesús…

Activitats, horaris i preus

Activitat gratuïta per a les persones associades a la Societat Coral El Micalet.

DISSABTE
HORA 16:30-18:30

Notícies

Actualitat de l'Institut Musical Giner

Prova d’Accés EE I EP 2017-2018

ENSENYAMENT ELEMENTAL: Inscripcions de l’1 al 21 de juny de 2017. Més informació: Proves accés EE ENSENYAMENT PROFESSIONAL: Inscripcions del 18 al 30 de maig de 2017. Més informació: Proves accés EP juliol ENSENYAMENT PROFESSIONAL: Inscripcions del 3 al 21 de juliol de 2017. Més informació: Proves accés EP setembre

Setmana Cultural de l’Institut Musical Giner

El proper dilluns 12 de juny de 2017 començarà la Setmana Cultural de l’Institut Musical Giner, i finalitzarà el dia 16 de gener. Us esperem! DILLUNS, 12 DE JUNY: 17:30.-AUDICIÓ D’ALUMNES D’INICIACIÓ I E. ELEMENTAL 18:15.- VIOLONCELET EMOCIONANT Violoncelet emocionant és un conte musical per als més xicotets, oferit per la classe de violoncel i la seua professora Rosa Gil,... Llegir més